Over wonen en alles daaromheen, maar we zijn van alle blogmarkten thuis.

De mooiste plekjes aan de Belgische kust

on

|

views

and

comments

De Belgische kust barst van sfeervolle stadjes, één voor één uitstekende bestemmingen voor een dagje uit of een weekendje weg kortbij. Maar welke bezienswaardigheden of attracties moet je zeker bezoeken voor een ontspannend verblijf aan de Belgische kust? Alle Belgische badsteden weten de vele toeristen te bekoren. Maar ook het binnenland speelt zijn troeven uit, vooral het nabijgelegen Brugge. Een weekendverblijf aan zee combineer je makkelijk een daguitstap naar het historische Brugge, niet voor niets het Venetië van het noorden. Neem de kusttram om zoveel mogelijk Belgische badplaatsen te bezoeken. In het hoogseizoen heb je er een elke tien minuten en dit van De Panne tot Knokke.

Knokke-Heist

Dit de meest exclusieve badplaats van België. Een comfortabele en compacte stad met een eigen uitstraling. Naast de meest trendy beachclubs vind je er trendy interieur- en kledingwinkels. Dineren doe je in Knokke-Heist net zo goed in een tentje op het strand of in een sterrenrestaurant. Voor Nederlanders  is Knokke-Heist de dichtstbijzijnde vakantiebestemming aan de Belgische kust. Tussen Knokke en het naburige Zeeland ligt alleen natuurreservaat het Zwin.

Oostende

Oostende of de dé Koningin van de kuststeden heeft een bruisend centrum met grotere winkels, kleinere boetieks, mooie stadsparken en een uitstekend onderhouden strand. Winkels en boetieks zijn er niet zo trendy als in Knokke, maar keus is er meer dan genoeg. lekkerbekken genieten in de vele visrestaurants, maar vleesliefhebbers worden er ook niet niet vergeten. Je Naast sterrenrestaurants heb je in Oostende even goed hippe lunch- en koffietentjes.

Blankenberge

De meest bekende Belgische badplaats is Blankenberge. In de zomermaanden is het er op de kopen lopen. Blankenberge is een badplaats voor alle leeftijden, maar vooral voor jonge gezinnen met kinderen. Sfeer en gezelligheid zijn er de belangrijke troeven. In het zomerseizoen gaat er geen dag voorbij of er worden wel ergens muziekfestivals, rommelmarkten, concerten en vuurwerkshows georganiseerd. Kleurrijke strandtentjes? uitnodigende beach bars en een gezellige haven maken er de vakantiesfeer compleet.

De Haan

Deze sympathieke badplaats noemt we niet voor niets de parel van de kust van België. De Haan is klein maar gezellig en vergeleken grotere steden als Blankenberge en Oostende nog relatief rustig. De oorspronkelijke architectuur werd in De Haan zoveel mogelijk behouden. In de nabijgelegen polders en duinen is het heerlijk wandelen en fietsen.

Gokken aan de Belgische kust

Kun je overal, in de casino's van Oostende en Blankenberge en in speelzalen in de andere badsteden. Heb je een gokverslaving en wil je er vanaf? Zoek dan gespecialiseerde hulp.

Share this
Tags

Must-read

Geef je oude trap een frisse look met een snelle en voordelige renovatie!

Heb je ooit gekeken naar je oude trap, die misschien een beetje versleten of verouderd is, en gedacht: “Ik wou dat ik die kon...

Een fijn interieur van de tuin

De tuin is voor veel mensen het verlengde van hun woning waar zij kunnen genieten van het mooie weer, maar toch vinden mensen het...

Deze diepvries maaltijden kan u simpel thuis laten bezorgen

Het is voor iedereen belangrijk om gezond te eten. Gelukkig zijn er onwijs veel variaties van maaltijden waar u uit kunt kiezen voor een...
spot_img

Recent articles

More like this