Over wonen en alles daaromheen, maar we zijn van alle blogmarkten thuis.

De mooiste plekjes aan de Belgische kust

on

|

views

and

comments

De Belgische kust barst van sfeervolle stadjes, één voor één uitstekende bestemmingen voor een dagje uit of een weekendje weg kortbij. Maar welke bezienswaardigheden of attracties moet je zeker bezoeken voor een ontspannend verblijf aan de Belgische kust? Alle Belgische badsteden weten de vele toeristen te bekoren. Maar ook het binnenland speelt zijn troeven uit, vooral het nabijgelegen Brugge. Een weekendverblijf aan zee combineer je makkelijk een daguitstap naar het historische Brugge, niet voor niets het Venetië van het noorden. Neem de kusttram om zoveel mogelijk Belgische badplaatsen te bezoeken. In het hoogseizoen heb je er een elke tien minuten en dit van De Panne tot Knokke.

Knokke-Heist

Dit de meest exclusieve badplaats van België. Een comfortabele en compacte stad met een eigen uitstraling. Naast de meest trendy beachclubs vind je er trendy interieur- en kledingwinkels. Dineren doe je in Knokke-Heist net zo goed in een tentje op het strand of in een sterrenrestaurant. Voor Nederlanders  is Knokke-Heist de dichtstbijzijnde vakantiebestemming aan de Belgische kust. Tussen Knokke en het naburige Zeeland ligt alleen natuurreservaat het Zwin.

Oostende

Oostende of de dé Koningin van de kuststeden heeft een bruisend centrum met grotere winkels, kleinere boetieks, mooie stadsparken en een uitstekend onderhouden strand. Winkels en boetieks zijn er niet zo trendy als in Knokke, maar keus is er meer dan genoeg. lekkerbekken genieten in de vele visrestaurants, maar vleesliefhebbers worden er ook niet niet vergeten. Je Naast sterrenrestaurants heb je in Oostende even goed hippe lunch- en koffietentjes.

Blankenberge

De meest bekende Belgische badplaats is Blankenberge. In de zomermaanden is het er op de kopen lopen. Blankenberge is een badplaats voor alle leeftijden, maar vooral voor jonge gezinnen met kinderen. Sfeer en gezelligheid zijn er de belangrijke troeven. In het zomerseizoen gaat er geen dag voorbij of er worden wel ergens muziekfestivals, rommelmarkten, concerten en vuurwerkshows georganiseerd. Kleurrijke strandtentjes? uitnodigende beach bars en een gezellige haven maken er de vakantiesfeer compleet.

De Haan

Deze sympathieke badplaats noemt we niet voor niets de parel van de kust van België. De Haan is klein maar gezellig en vergeleken grotere steden als Blankenberge en Oostende nog relatief rustig. De oorspronkelijke architectuur werd in De Haan zoveel mogelijk behouden. In de nabijgelegen polders en duinen is het heerlijk wandelen en fietsen.

Gokken aan de Belgische kust

Kun je overal, in de casino's van Oostende en Blankenberge en in speelzalen in de andere badsteden. Heb je een gokverslaving en wil je er vanaf? Zoek dan gespecialiseerde hulp.

Share this
Tags

Must-read

Tips voor een elegante thuisbar

Wil je een gezellig hoekje creëren om na een lange werkdag te ontspannen met een goed glas wijn of een biertje? Wat dacht je...

Waarom een gezond gazon belangrijk is

Stel je voor dat je een oase van rust in je achtertuin hebt, een plek waar het groene gras onder je voeten zacht aanvoelt...

Waarom koeltransport belangrijker is dan je denkt

Koeltransport speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven, hoewel we er zelden bij stilstaan. Telkens wanneer je verse groenten en fruit koopt, vleeswaren...
spot_img

Recent articles

More like this