Over wonen en alles daaromheen, maar we zijn van alle blogmarkten thuis.

Inrichten van een kinderslaapkamer: Tips en leuke ideeën!

on

|

views

and

comments

Wanneer je een kinderslaapkamer gaat inrichten, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Zo moet de kamer natuurlijk prettig en veilig zijn voor je kind, maar het is ook leuk als de kamer wat persoonlijkheid uitstraalt. In dit artikel geven we je dan ook een aantal tips en leuke ideeën voor het inrichten van een kinderslaapkamer.

1. Kies een leuk bed

Het bed is misschien wel het meest centrale meubelstuk in een slaapkamer. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Kies bijvoorbeeld voor een bed met leuke opbergruimte, zodat je kind zijn of haar speelgoed en andere spullen netjes opbergt. Of kies voor een stapelbed, zodat je kind later samen met een vriendin of vriend in één bed kan slapen.

2. Kies mooie en veilige verlichting

Een ander belangrijk punt bij het inrichten van een kinderslaapkamer is de verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een mooie lamp boven het bed, zodat je kind ‘s avonds lekker kan lezen in bed. Zorg er ook voor dat er genoeg (nacht)verlichting aanwezig is, zodat je kind ‘s nachts niet bang in het donker hoeft te liggen. Een leuke tip is om een paar nachtlampjes in de vorm van dieren of bloemen te kopen, zodat de kamer ook ‘s nachts mooi en sfeervol is.

3. Let ook op de vloer

Een ander punt waar je op moet letten bij het inrichten van een kinderslaapkamer, is de vloer. Kies bijvoorbeeld voor een vloerbedekking die lekker zacht is, zodat je kind lekker kan spelen op de grond. Denk ook aan de veiligheid en kies bijvoorbeeld voor een vloerbedekking met antislip.

4. Muurstickers maken de kamer helemaal af

Om de kinderslaapkamer net even wat meer sfeer en persoonlijkheid te geven, kun je ook speciale muurstickers gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor stickers met dieren, bloemen of sterren. Of ga voor een mooie wandtattoo met een leuke tekst. Je kan prachtige stickers laten maken bij Tenstickers.be.

5. Houd rekening met de groei van je kind

Tot slot is het belangrijk om bij het inrichten van de kinderslaapkamer rekening te houden met de groei van je kind. Koop bijvoorbeeld meubels die je later kunt verkopen of opbergruimte die je later kunt uitbreiden. Zo kun je de kamer blijven gebruiken tot je kind de puberteit ingaat. Dit waren onze tips voor het inrichten van een kinderslaapkamer. We hopen dat je er wat mee kunt en dat je kind snel in een mooie en sfeervolle slaapkamer kan slapen.

Share this
Tags

Must-read

Inloopdouche of douchecabine? Welke past het beste bij jou

Als het gaat om de keuze tussen een inloopdouche en een douchecabine, zijn er verschillende dingen om te overwegen. Een inloopdouche is een open...

Uw motor verzekeren

Wanneer je een motor hebt is het belangrijk dat je deze verzekerd. Dit is namelijk voor twee dingen belangrijk. Om te beginnen is het...

Laminaat leggen: een stap-voor-stap handleiding

Laminaat leggen is een klus die door veel mensen wordt gedaan. Toch kan het best lastig zijn, vooral als je nog nooit eerder laminaat...
spot_img

Recent articles

More like this