Over wonen en alles daaromheen, maar we zijn van alle blogmarkten thuis.

Een fijn interieur van de tuin

on

|

views

and

comments

De tuin is voor veel mensen het verlengde van hun woning waar zij kunnen genieten van het mooie weer, maar toch vinden mensen het moeilijker om hun tuin in te delen. Toch hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn en is dit ook meteen je kans om meubels te plaatsen die je in huis niet snel terugziet. Denk bijvoorbeeld aan een fijne hangmat met staanders waar je lekker in kunt liggen, slapen of een boek kunt lezen om zo te ontspannen. Door goed te combineren met andere elementen, kun je deze in iedere tuin plaatsen en past deze helemaal mooi bij het interieur van de tuin. Lees verder voor een aantal tips voor je tuin!

Verbind binnen en buiten

Om je interieur en tuin naadloos met elkaar te verbinden, moet je elementen van beide ruimtes op elkaar laten aansluiten. Denk aan een glazen schuifdeur of grote ramen waarmee je een panoramisch uitzicht op de tuin hebt. Op die manier geniet je niet alleen van het mooie uitzicht, maar laat je ook natuurlijk licht binnenstromen.

Een loungegedeelte in de tuin

Maak van je tuin een verlengstuk van je woonkamer met een loungegedeelte. Zet comfortabele banken, fauteuils en een salontafel neer voor een gezellige zithoek. Voeg zachte kussens en warme dekens toe voor extra comfort. Dit is dé plek om te ontspannen, een boek te lezen of gezellig bij te kletsen met vrienden. En wil je even wat tijd voor jezelf? Zet er dan een heerlijke hangmat neer. Je gaat hier zeker geen spijt van krijgen.

Verticale tuinen voor extra groen

Verticale tuinen zijn niet alleen trendy, maar ook slim als je beperkte ruimte hebt en toch groen wilt toevoegen. Gebruik plantenbakken of klimplanten om een groene muur te maken. Je kunt ook een aantal kruiden in plantenbakken zetten en deze aan de muur bevestigen. Dit is dus niet alleen mooi, maar ook functioneel. Je kunt je eigen kruiden kweken!

Waterpartijen voor een serene sfeer

Een waterpartij is eigenlijk altijd een goed idee. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een vijver, fontein of waterval. Het geluid van stromend water heeft een kalmerend effect en brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Een ander goed idee is om een zwembad te laten installeren. Als je de tuin graag natuurlijk houdt, zou je ook kunnen kiezen voor een zwemvijver. In combinatie met wat vijververlichting of een verlichting bij de fontein maak je het helemaal af!

Share this
Tags

Must-read

Tips voor een elegante thuisbar

Wil je een gezellig hoekje creëren om na een lange werkdag te ontspannen met een goed glas wijn of een biertje? Wat dacht je...

Waarom een gezond gazon belangrijk is

Stel je voor dat je een oase van rust in je achtertuin hebt, een plek waar het groene gras onder je voeten zacht aanvoelt...

Waarom koeltransport belangrijker is dan je denkt

Koeltransport speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven, hoewel we er zelden bij stilstaan. Telkens wanneer je verse groenten en fruit koopt, vleeswaren...
spot_img

Recent articles

More like this