Over wonen en alles daaromheen, maar we zijn van alle blogmarkten thuis.

Geef je oude trap een frisse look met een snelle en voordelige renovatie!

on

|

views

and

comments

Heb je ooit gekeken naar je oude trap, die misschien een beetje versleten of verouderd is, en gedacht: “Ik wou dat ik die kon opknappen zonder een fortuin uit te geven?” Nou, je zult blij zijn te horen dat het mogelijk is! Het renoveren van je trap kan een snelle en voordelige manier zijn om je trap een frisse, nieuwe look te geven.

Of de trap nu gewoon niet meer bij je smaak past, of gewoon zijn beste tijd heeft gehad, trap renoveren is de perfecte oplossing. Bij FloorHouse vind je alles wat je nodig hebt om je dichte trap te (laten) bekleden met overzettreden die perfect matchen óf knap contrasteren met je vloer. En het beste nieuws? Een traprenovatie is snel, zonder breekwerk en zonder grote hap uit je budget. Je bespaart dus flink wat geld en gedoe.

Waarom je trap renoveren een slimme keuze is

Er zijn verschillende redenen waarom het renoveren van je trap een slimme keuze is. Allereerst is renoveren vaak goedkoper dan een gloednieuwe trap installeren. Bovendien behoud je de bestaande constructie, wat een duurzame keuze is.

De voordelen van traprenovatie

Het plaatsen van overzettreden gaat snel: gemiddeld 1 à 2 dagen. Je hebt talloze opties om de gewenste uitstraling te creëren. En er komt geen breekwerk aan te pas. Oef, geen stof en vuiligheid!

Materialen en mogelijkheden voor je traprenovatie

Bij FloorHouse kun je terecht voor twee soorten traprenovatie: overzettreden en trapprofielen. Elk van deze biedt tal van mogelijkheden qua uiterlijk. Zo kies je uit talloze decoratieve stijlen om je trap een make-over te geven.

Overzettreden versus trapprofielen

Overzettreden zijn volledige treden in laminaat van Primofloor, of in Rigid van LayRed en COREtec. Ze kunnen alleen op een dichte trap worden geplaatst, ongeacht of de treden recht zijn of met een overstekende neus. Trapprofielen zijn hoekprofielen voor klikvloeren, zowel voor laminaatvloeren als voor Rigid-vloeren en dryback-vloeren.

Hoe geef je jouw dichte trap een make-over?

Als je eenmaal hebt besloten om je trap te renoveren, vraag je je misschien af hoe dit proces werkt. Het goede nieuws is dat het plaatsen van overzettreden relatief eenvoudig is, en iets dat je zelf kunt doen als je een beetje handig bent.

Stappenplan voor het plaatsen van overzettreden

Begin met het schoonmaken van je trap: verwijder stof en vetvlekken. Controleer vervolgens het oppervlak: kleine oneffenheden laat je gewoon zitten; grotere bultjes of putten werk je weg of vul je op. Meet de treden en stootborden grondig op. Snij de planken in de juiste afmetingen. Breng vlak voor de plaatsing lijm aan op het bord/de trede. Plaats het bord/de trede, en druk netjes aan.Tip: werk van boven naar beneden, te beginnen met de stootborden en dan de treden.

Share this
Tags

Must-read

Tips voor een elegante thuisbar

Wil je een gezellig hoekje creëren om na een lange werkdag te ontspannen met een goed glas wijn of een biertje? Wat dacht je...

Waarom een gezond gazon belangrijk is

Stel je voor dat je een oase van rust in je achtertuin hebt, een plek waar het groene gras onder je voeten zacht aanvoelt...

Waarom koeltransport belangrijker is dan je denkt

Koeltransport speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven, hoewel we er zelden bij stilstaan. Telkens wanneer je verse groenten en fruit koopt, vleeswaren...
spot_img

Recent articles

More like this